POdela znakova Zodijaka po polu

Znaci Zodijaka se mogu klasifikovati na različite načine. Bitna podela je svakako i podela znakova na osnovu pola. Pa tako Đotiš klasici navode da znak/raši može biti pozitivan “muški” ili negativan “ženski”.

Svi neparni znaci, počevši od prvog znaka zodijaka Ovna/Meša se smatraju muškim znacima; dok su svi parni znaci ženski znaci. Dakle, Ovan/Meš, Blizanci/Mitun, Lav/Simha, Vaga/Tula, Strelac/Danu, Vodolija/Kumbha su neparni ili muški znaci, dok su ostali znaci/rašiji ženski.

Tabela 1. Podela znakova po polu

Pol znaka Znaci/Rašiji
Muški Ovan, Blizanci, Lav, Vaga, Strelac i Vodolija
Ženski Bik, Rak, Devica, Škorpija, Jarac i Ribe

Primena ovog znanja je višestruka.

  • Neparni ili muški znaci su agresivni po prirodi, dok su parni ili ženski znaci pasivni. Termin koji se koristi za neparne znakove je “krura” što znači grub, okrutan; dok parne znakove zovemo “šuba” ili blagi. U skladu sa tim možemo izvesti mnogobrojne zaključke uključujući i one u vezi sa prirodom osobe. Primer: ako je Lagna u D1 ili raši čartu, kao i u D10 ili Dašamša čartu, u parnom znaku, osoba se oslanja na savete drugih po pitanju profesije; dok ukoliko su obe Lagne u neparnom znaku, tada osoba ne sluša druge već sama donosi odluke. U slučaju da je jedna Lagna u parnom, a druga u neparnom znaku, tada postoji balans!!
  • Druga veoma bitna, ako ne i najšira primena ovog znanja jeste kod procena pola trudnoće/deteta, i tada govorimo o analizi Saptamše (D7) ili podelne karte koja se tiče dece. Tada vladar kuće trudnoće ili deteta u parnom znaku, ili sa ženskim planetama pokazuje ženski pol deteta, i obrnuto. Jedini iznimak po pitanju pola znakova nastaje u slučaju Blizanaca/Mituna i Vodolije/Kumbha. Ova dva neparna znaka se ne smatraju dovoljno jakim da bi donela muško dete, te su za pitanje procene pola/trudnoće oni smatraju ženskim znacima; dok su Rak/Karka i Ribe/Mina prejaki parni znaci i oni donose žensko dete.

 Tabela 2: Pol znaka – procena pola u trudnoći

Pol Znaci/Rašiji
Muški Ovan, Rak, Lav, Vaga, Strelac, Ribe
Ženski Bik, Blizanci, Devica, Škorpija, Jarac i Vodolija

– om tat sat

Spread the love

Preuzmite besplatno poglavlje!


Preuzmite poglavlje knjige tako što ćete uneti Vaše podatke u naznačena polja. 

Truths about the sun signs

Grab a sample!

Subscribe to receive a free sample chapter of the Book!