O knjizi

Istine o Sunčevim znacima je knjiga koja se isključivo bavi sabranim znanjem o Sunčevim znacima. Autorka u njoj daje prevod i detaljne komentare jednog od monumentalnih đotiš klasika Đataka pariđate.

Knjiga Istine o Sunčevim znacima ima za cilj da inspiriše i ohrabri sve đotišije, bez obzira na nivo njihovog astrološkog znanja ili poznavanja sanskrita, da zarone dublje u ovaj magični svet đotiš klasika.

Uvod

(Iz knjige Istine o Sunčevim znacima, autorka Branka Larsen)

Pre više od decenije moj đotiš guru, pandit Sandžaj Rat, tražio je od mene da uradim temeljnu studiju i napišem komentare za đotiš klasik Đataka pariđatu. U isticanju značaja ovog dela velikog Šri Vaidjanata Dikšite nemoguće je preterati. Ono što Đataka pariđatu čini jedinstvenim delom je zgusnuto znanje kao rezultat proučavanja velikih đotiš tekstova poput Parašare, Garge i drugih, i, prema rečima samog autora, ono je nastavak čuvenog dela Saravali autora Kaljana Verme.

Dok se u opsegu celokupnog dela Đataka pariđate nalazi kompletna đotiš šastra, knjiga koja je pred vama bavi se isključivo sabranim znanjem o Sunčevim znacima. Podeljena je na dva dela. Prvi deo posvećen je detaljnoj analizi različitih osobina i obeležja Sunčevih znakova, a drugi deo knjige bavi se podelama znakova koje koristimo za izvođenje podelnih karti (vargi).

Uloga ove knjige je dvostruka. Njom želim da inspirišem i ohrabrim sve đotišije, bez obzira na nivo njihovog astrološkog znanja ili poznavanja sanskrita, da zarone dublje u ovaj magični svet đotiš klasika. Svi dati prevodi su rad drugih izučavalaca, otvoreni su za interpretacije i predstavljaju izuzetnu prilliku za usavršavanje znanja. Nadam se takođe da će ova knjiga inspirisati astrologe da posvete više vremena temeljnim studijama bazičnih koncepata đotiša, uključujući dvanaest znakova. Pred vama je veći deo Raši adhjaje, odnosno prvog poglavlja Đataka pariđate.

Posebna zahvalnost

Ova knjiga ne bi bila moguća bez znanja i vođstva mog đotiš učitelja pandita Sandžaja Rata kao i nasleđa Šri Aćjute Dasa iz Orise.
Neizmernu zahvalnost dugujem svom mužu na njegovoj beskrajnoj podršci i na dragocenim smernicama u toku procesa stvaranja knjige.
Želim da zahvalim svom lektoru i korektoru Tijani i ilustratoru Oliveri na njihovoj pomoći i strpljenju za moju viziju kao i Mladenu za vizuelno rešenje dizajna korica knjige.

Śrivedavyāsārpaṇamastu
Branka Larsen
WebPage: http://brankaastro.com/

Kupite preko Amazona ili poručite putem mejla: branka@srigaruda.com

Spread the love

Preuzmite besplatno poglavlje!


Preuzmite poglavlje knjige tako što ćete uneti Vaše podatke u naznačena polja. 

Truths about the sun signs

Grab a sample!

Subscribe to receive a free sample chapter of the Book!