Priča o Atmakaraki naziv je dvanaestonedeljnog đotiš newsletter serijala. Tokom ovog serijala bavili smo se značenjem i interpretacijom svih planeta pojedinačno u ulozi Atmakarake. Zaključak ovog serijala je primer interpretacije AK ili članak Kako čitati atmakaraku koji možete pročitati u nastavku.

Ceo serijal možete pronaći u knjizi Letters to my Jyothis friends, ili na srpskom, Pisma mojim đotiš prijateljima.

Šri Šarada Ma – Mesec atmakaraka

Ovo je horoskop Guru Ma, Šarada Devi. Mnogi je zovu Sveta Majka, a ona sama je rekla: “Ne mogu odbiti nikoga ko mi se obrati sa – majko.”

Šri Šarada Ma – Mesec Atmakaraka

Šri Šarada Devi rođena je kao saosećajna i brižna Karka lagna sa vladarem lagne Mesecom kao atmakarakom. Kada je Mesec atmakaraka, važne životne teme postaju dom, emocije i težnja osobe da pruži materinsku negu. Uloga majke postaje ključna. Takvi ljudi mogu biti izuzetno lojalni. Patnja je moguća zbog neuzvraćenih emocija.

Karaka lagna je ovde u 2. kući i Radža joga je u 2. kući porodice, grupe, ašrama itd. Mesec je sa mantreša planetom Marsom, vladarem 5. kuće ili mantra bavom. Mars je takođe I vladar 10. kuće i formira Simhasana jogu ili Tron jogu zbog koje osoba postaje vođa organizacije.

Simhasana jogu formira vladar 10. kuće na lagni ili u 2. kući. Ako je vladar 10. na lagni, osoba se ističe svojim trudom i inteligencijom (mozak/lagna); u 2. kući tron se uspostavlja zahvaljujući porodici, grupi.

Atmakaraka Mesec je vladar lagne i Mat ili duhovna porodica nosi njeno ime. Drugo vladarstvo Meseca je nad 11. kućom (koja je i badak stan) u kojoj su Rahu i Saturn. Zbog parivartane sa Venerom u 7. kući, Saturn i Rahu će biti nosioci badaka. Obično, ovo je problem jer može ukazivati na značajne prepreke ili tugu u braku. Međutim, budući u Biku, u horoskopu u kojem je Mesec AK, ovo je postalo izvor Radža joge. Čart koji pokazuje problematičan brak sada postaje čart u kojem brak donosi dobro. Ova kombinacija i dalje nije povoljna za tradicionalni brak, ali ovde je u pitanju duhovna zajednica. Nije bilo izgleda za decu, ali, umesto toga, bilo je studenata (šišji, učenika) o kojima je brinula kao majka.

Saturn i Rahu ovde formiraju Šrada jogu ili jogu mrtvih. Šri Šarada Ma je došla na čelo Šarada Mata predstavljajući sanjasinije (kaluđerice) koje su se posve odrekle materijalnog sveta[2].

Om Matre Namah

Ovo su neki od dodatnih izvora za dalje učenje:

Vidimo se uskoro u našem sledećem đotiš serijalu.
S ljubavlju,
Branka


[1] “Svami Vivekananda je jednom rekao: “Sa Svetom Majkom kao inspiracijom, Mat će biti podignut na istočnoj obali Gange.”
[2] Odlomak iz “Karaka Lagna – Your True Throne,” Branka Larsen; The Jyotish Digest.

Spread the love

Preuzmite besplatno poglavlje!


Preuzmite poglavlje knjige tako što ćete uneti Vaše podatke u naznačena polja. 

Truths about the sun signs

Grab a sample!

Subscribe to receive a free sample chapter of the Book!